Nem lesz elérhető a Play áruházban a Fortnite, mentik a pénzüket a fejlesztők

Nem lesz elérhető a Play áruházban a Fortnite, mentik a pénzüket a fejlesztők

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Play Store helyett a fejlesztő weboldaláról tölthetik majd le az androidosok a Fortnite-ot, mert a készítők szerint így kényelmesebb. És mert így cent sem vándorol a Google-hoz.

Bár Androidon továbbra sem lehet játszani napjaink egyértelműen legsikeresebb programjával, a Fortnite-tal, ha végre debütál is, úgy biztosan nem a Play Store-ban kell majd keresni. Erről maguk a készítők számoltak be a TechCrunch kérdésére válaszolva.

A fejlesztők döntésüket azzal magyarázták, hogy közvetlen hozzáférést szeretnének biztosítani a programhoz, amely így az Epic Games oldaláról lesz majd letölthető. Arról persze már nem ejtettek szót, hogy a Google minden alkalmazáson belüli vásárlás esetén 30 százalékot eltesz magának, a Fortnite ezen a téren pedig világbajnoknak számít: már egymilliárd dollárt hozott a fejlesztőknek a játékbéli "kozmetikai" elemek eladásából.

Ilyen szemszögből nézve az Epic Games androidos bojkottja inkább pénzmentő akciónak, mintsem a játékosok kényelmét szolgálni kívánó lépésnek tűnik. A döntés ráadásul egy újabb fájdalmas húzás a fejlesztők részéről, ha bebizonyosodik a Samsunggal köttetett, állítólagos ügyletük. Eszerint a játék 30 napon át csak az új Galaxyn, a Note9-en lesz elérhető, mindenki más pedig várhat, mire a készítők a többi készülékre is kiadják.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.