Itthon is elindult a legós anti-Facebook

Itthon is elindult a legós anti-Facebook

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Lego által megálmodott közösségi oldal sokáig csak néhány országban volt elérhető, ám a napokban további 37 piacon, köztük Magyarországon aktiválták a felületet. Kifejezetten gyerekeknek szánják, de sok felnőtt is jól érezheti magát az oldalon, ami lényegében minden fronton szembe megy a Facebook által képviselt szemlélettel.

"A Lego Life-ot a 13 év alattiak sajátosságait figyelembe véve terveztük, ezen a pályán pedig nemhogy nincs erős verseny, hanem kifejezetten egyedül vagyunk” – mondta tavaly a HVG-nek Rob Lowe, a vállalat Lego Life-ért felelős vezetője a vállalat billundi központjában.

Az immár Magyarországról is elérhető közösségi oldal összekapcsolja az építőkockás játékok fizikai és digitális világát, a gyerekek irtuális kapcsolatba kerülhetnek kedvenc karaktereikkel. Az alkalmazás exkluzív tartalmakat, részletes 3D Lego minifigurás avatárszerkesztőt, valamint építési ötleteket és feladatokat tartalmaz.

A pozitív élmény biztosítja az az érdekes megoldás, hogy a felhasználók által közzétett, legós alkotásokról készült képeket ugyan lehet kommentelni, de nem akárhogy, hanem "Lego-nyelven". A vonatkozó mezőknél megjelenő virtuális billentyűzet ugyanis hangulatjeleket és néhány előre megírt választ tartalmaz. A rendszer fejlesztése kapcsán végzett globális fogyasztói kutatás eredményei szerint a válaszadó gyerekek 90 százaléka ismeri a hangulatjeleket és tudja, hogyan kell azokat használni a kommunikáció során. A megkérdezett gyerekek 40 százaléka válaszolta, hogy már eddigi is használt hangulatjeleket.

Minden tartalmat átnéznek

A dán vállalat kiemelten hangsúlyozza, hogy a Lego Life biztonságos közösségi hálózatot jelent 13 év alatti gyerekek számára. A felhasználók biztonságát a rendszer számos szempontból garantálja. Például nincs más szolgáltatásokkal összekötött ismerőskereső, csak azok találhatják meg egymást, akik a való életben is “egy téren játszanak”, és elmondják egymásnak a rendszerbéli nevüket. Az oldalon megjelenő minden egyes tartalmat és hozzászólást ellenőriznek a moderátorok.

©

A felhasználói fiók létrehozása során a felhasználónevet az alkalmazás véletlenszerű névgenerátora kínálja fel, amely háromszavas, kedvesen vicces beceneveket hoz létre, mint például ElragadóGarnélarákHerceg vagy DelfinViliElnökúr. Valódi fotók vagy arcképek helyett a fiókhoz tartozó profilképet a felhasználók Lego figurák és karakterek közül választhatják ki, amelyeket tetszésük szerint öltöztethetnek fel, kiválaszthatják a kívánt frizurát, és személyre szabhatják az adott karakter megjelenését.

A közösségi oldalhoz való csatlakozás után a gyerekeknek azonnal lehetőségük nyílik a feltöltött tartalmak között böngészni, csoportokhoz csatlakozni és saját figuráikat megalkotni. A Lego közlése szerint a teljes élmény eléréséhez, vagyis hogy a megosztott tartalmakhoz hozzászólásokat fűzzenek, illetve hogy saját játékaikról képeket tölthessenek fel, szülői engedéllyel regisztráció szükséges. Amikor a gyermek először próbál hozzászólást írni vagy képet feltölteni, meg kell kérnie valamelyik szülőjét, hogy segítsen neki a regisztrációban. Az alkalmazás felületén a szülő meg tudja adni e-mail címét, ahova az alkalmazás kiküld egy ellenőrző kódot. Amint ezt a kódot a szülő beírja az alkalmazásba, a gyerek előtt megnyílik az út a továbblépésre.

A Lego Life telefonos alkalmazásként használható. Az iOS-es app ingyenesen letölthető az App Store-ból, az androidos pedig a Google Play áruházból.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.