Mozifilm készül az egyik legszebb mobilos játékból, Oscar-díjas rendezővel

Mozifilm készül az egyik legszebb mobilos játékból, Oscar-díjas rendezővel

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Négy évvel ezelőtt jelent meg a Monument Valley nevű mobilos játék első része, amely a szakmán belül és a felhasználók körében is óriási sikert aratott. A második rész népszerűsége után most úgy tűnik, a történet már kinőtte a telefon képernyőjét.

2014-ben számos díjat bezsebelt az a mobilos játék, amely messzemenőkig kiemelkedett az akkori mezőnyből. A Monument Valley szokatlan és érdekes játékmenete volt, meghazudtolva az építészet és a fizika törvényeit, folyamatosan lekötve az embert. A játék első része után 2017 nyarán kijött a második is, amit először csak iPhone-ra és iPadre lehetett letölteni, majd 2017 novemberében megjelent Androidra is. Most újabb jó hírünk van a játék rajongóinak, ezúttal azonban nem egy új rész elkészülte miatt.

Az ustwo games saját Twitter-csatornáján erősítette meg a hírt, mely szerint hamarosan mozifilm készül majd a játékból. A filmet a Paramount Pictures-szel közösen csinálja meg a játékot készítő stáb, az animáción pedig az az Oscar-díjas Patrick Osborne dolgozik majd, akinek többek között a Hős6ost és a Voltot is köszönhetjük.

A játék története egyébként egyszerű: egy anya és lánya útját kell egyengetnünk, hogy szebbnél szebb épületek között fedezzék fel a világot, de ez nem olyan unalmas, amilyennek tűnik. A lényeg ugyanis, hogy az épületek egyes elemeire kell kattintanunk, hogy minden építészeti és fizikai törvényt meghazudtolva fantasztikus dolgok történjenek. Hogy ezt milyen formában tudják majd filmre vinni, azt egyelőre még nem tudni, de a játékmenetből kiindulva egészen különleges és látványos dolgokat hozhatnak majd ki belőle.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.