Szeret utazni? A Google csinált egy menő útikönyvet, melyből sok mindent megtudhat a nagyobb városokról

Szeret utazni? A Google csinált egy menő útikönyvet, melyből sok mindent megtudhat a nagyobb városokról

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Google Tourung Bird azoknak jöhet jól, akik egy külföldi vakáció során egy helyen szeretnének megkapni minden hasznos információt egy nagyváros nevezetességeiről és mindennapjairól.

Aki külföldi útra készül, általában a Google-ön keres rá az adott város látványosságaira, köztük a helyi múzeumok, látvnivalók jegyáraira. Ezt továbbgondolva készített egy tematikus, mobilon is működő weboldalt a keresőcég, amelyen minden fontos információ megtalálható, így nem kell külön feltételekre, például a nyitvatartási időre szűrni, hiszen a Touring Bird ezt is jelzi.

©

A projekt jelenleg 20 nagyváros, köztük London, New York, Róma, Párizs, Prága, Los Angeles látnivalóit tartalmazza, de ezen kívül tippeket is megoszt használóival. Ilyen például, hogy a nap során mikor célszerű felkeresni a hely nevezetességeit, hogy elkerüljük a hosszú sorban állást, honnan készíthetők remek fényképfelvételek, vagy hogy milyen helyi specialitásokat érdemes megkóstolni.

Az oldal csak angolul tud, de a menüpontok alapján könnyen kikövetkeztethető, melyik mi célt szolgál. Az úti cél kiválasztása után a jobb felső sarokban található When’s your trip?-re kattintva egy komplett túra megtervezhető, a fizetőseket pedig le is foglalhatjuk.

©

Ha egy bizonyos összeget szeretnénk csak elkölteni, a Filters alatt megadhatjuk, mekkora költségből gazdálkodjon az oldal (maximum 500 dollárt írhatunk be), hogy milyen időtartamú programban gondolkodunk, és hogy délelőtt, vagy inkább délután szeretnénk menni. A Cancellation policy a program lemondásával, illetve a pénzvisszatérítéssel kapcsolatos opciókat sorolja. Természetesen az ingyeneseket is kilistázhatjuk, ehhez a Free feliratra kell állítani a csúszkát, de a Touring Bird alapból felkínál néhány ilyen lehetőséget is.

Fontos, hogy bármelyik mellett is döntünk, a szolgáltatás sem az utazás, sem a szállás költségeit nem tartalmazza. Inkább egy információgazdag útikalauzról van szó, amely egyetlen felületre igyekszik sűríteni a világ nagyvárosaival kapcsolatos tudnivalókat, hogy ne az internetet bújva kelljen megtalálni a minket érdeklő részleteket, és hogy a tervezés tényleg öröm legyen.

A fejlesztők ígérete szerint hamarosan újabb városokkal bővítik a jelenleg főleg európai és amerikai úti célokra koncentráló Touring Bird felületét.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.