Sokallja az új iPhone-ok árát? Van már olyan is, amelyik 4 millió forintba kerül

Sokallja az új iPhone-ok árát? Van már olyan is, amelyik 4 millió forintba kerül

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A luxuscikkekben utazó orosz Caviar különleges készülékei az új iPhone-ok bolti áránál is lényegesen nagyobb árcédulát kaptak.

Már hazánkban is megkezdődött az új iPhone-ok értékesítése. Hogy a külföldi üzletekben mennyien álltak sorba az idei mobilokért, nem tudni, azt viszont igen, hogy a magas árcédulájú telefonok magyarországi érkezésére például alig néhányan voltak csak kíváncsiak egy budapesti üzletben.

Az orosz luxusmárka, a Caviar által forgalmazott készülékek azonban valószínűleg még ennyi embert sem képesek megmozgatni. No, nem azért, mert iPhone-okról van szó, hanem mert ezek a mobilok nagyon nem olcsók.

A legolcsóbb darabok néhány ezer dollárba kerülnek, azonban a Maximum Fine Gold fantázianevű esetében már igen szélesre kell nyitni a pénztárcát, ez ugyanis több mint 15 ezer dollárt, magyar pénzben nézve 4 millió forintnál is többet kóstál. A hihetetlennek tűnő árcéduláért cserébe persze bőven jár is valami: ennek a készüléknek a hátlapja 150 gramm aranyat tartalmaz:

©

Aki a gyémántokra esküszik, az sem fog csalódni, a Maximum Diamond verziót 400 drágakővel bélelték ki, igaz, ez is bőven milliós kategória:

©

Ha valakinek valamelyik politikai nagyhatalom, például az amerikai elnök Donald Trump vagy az orosz államfő Vlagyimir Putyin képmásával borított dobogtatná meg a szívét, nos, olyan is van, ugyanúgy aranyból. Belőlük viszont csak az eggyel korábbi szériához tartozó tavalyi iPhone X érhető el:

©

A helyzetet némiképp ellensúlyozza, hogy régebbi készülékek lévén cserébe nem annyira is drágák, hiszen "csak" egymillió forintot kérnek értük.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.