Ha ezekben az országokban jár, gyorsabb lesz a mobilnete, mint ha wifire kapcsolódna

Ha ezekben az országokban jár, gyorsabb lesz a mobilnete, mint ha wifire kapcsolódna

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az OpenSignal nevű független szervezet felmérése szerint már nem igaz, hogy a wifi jobb alternatívát jelent a mobilinternetnél, az 5G pedig végleg le fogja győzni a technológiát.

Wifin keresztül netezni a mobilinternet helyett nemcsak azért lehet célszerű, mert így sok adatot spórolhatunk, de azért is, mert előbbi jóval gyorsabb adatkapcsolatot biztosít, mint utóbbi. Persze az 5G bevezetésével ez a helyzet megváltozhat, egyelőre azonban még a sebesség szempontjából a wifi áll "nyerésre". Legalábbis ezt gondolhatnánk, a helyzet viszont az, hogy ez nem egészen így igaz.

Az OpenSignal legfrissebb jelentése szerint jelenleg 33 olyan ország létezik a világon, ahol a mobilinternet sebessége gyorsabb, mint egy átlagos wifi hálózaté. A legnagyobb különbség az ausztráloknál van, ott 13 Mbps-mal gyorsabb a mobilnet a vezetékesnél, de Libanon, Katar, Omán, Görögország és Csehország esetében is több mint 10 Mbps a differencia a mobilnet javára.

©
©

A jelenség általában ott figyelhető meg, ahol az otthoni internet sebessége viszonylag lassú. Az OpenSignal szerint ezek alapján érdemes lenne átgondolniuk a készülékek gyártóinak, hogy melyik hálózat használatát preferálják inkább. Mert bár a wifi valóban a leggyorsabb alternatívát jelentette korábban, az LTE megjelenésével (és az 5G majdani bevezetésével) ez a trend végleg megfordulni látszik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások