Ilyet még nem látott: piacra dobják az 1 mm vastag, papírként feltekerhető TV-t

Ilyet még nem látott: piacra dobják az 1 mm vastag, papírként feltekerhető TV-t

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az idei januári CES-en mutatta be az LG a feltekerhető televízió prototípusát. Az akkori koncepció jövőre kereskedelmi termékké alakulhat.

Képzeljen el egy olyan televíziót, amelyet, ha éppen nincsen rá szüksége, szépen feltekerhet, méghozzá úgy, hogy a kijelzőjének semmi baja sem lesz. Éppen egy ilyen készülék prototípusát mutatta be az LG a januári CES szakkiállításon, azonban ez akkor csak egy koncepció volt.

A legújabb hírek szerint a koncepcióból lassan valóság lesz, és 2019-ben kereskedelmi forgalomba kerülhet az LG feltekerhető OLED televíziója. A Bloomberg cikke szerint egy 65”-es készülékről van szó. A feltekerés teljesen motorizált lenne (ilyen koncepciót mutatott be egyébként az LG is), egy gombnyomás hatására, akár egy garázskapu, szépen összegöngyölödne a szupervékony kijelző, amit utána akár egy kisebb tartóba is bekerülhetne.

©
©

Ilyenkor persze mindenkit az a kérdés foglalkoztat, hogy vajon mennyibe fog kerülni ez a televízió (véleményünk szerint nem lesz olcsó). Erről egyelőre nem szól a fáma, azonban a jól értesültek szerint a jövő januári CES-re az LG már konkrét bejelentést is tartogat, azaz akkor az ár is ki fog derülni.

Egyébként az OLED tévék eladási számai a várakozások szerint 70 százalékkal fognak nőni jövőre, nagyjából 4 millióan vesznek majd ilyen készüléket. Az OLED televíziók idén az összes tévé-eladások 1,1 százalékát tették ki.

Ha máskor is tudni szeretne a legérdekesebb új tévékről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások