Szeretne lefogyni az új évben? Egy meglepetéssel segíthet a Google

Szeretne lefogyni az új évben? Egy meglepetéssel segíthet a Google

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google január 1-jén teszi elérhetővé a Fitnesz alkalmazásban azt az új funkciót, ami segíthet betartani az egyik leggyakoribb újévi fogadalmat.

Nyakunkon az újév, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, számos dologban teszünk fogadalmat, hogy mi mindenen változtatunk majd az előttünk álló esztendőben. Valószínűleg nem lövünk nagyon mellé, ha azt mondjuk, az első három helyen a több olvasás (helyes), a dohányzásról való leszokás (még helyesebb), valamint a plusz kilóktól való megszabadulás (szintén helyes) áll.

Hogy pont ebben a sorrendben-e, abban nem vagyunk teljesen biztosak, abban viszont igen, hogy a fogadalmakat nem kitalálni, hanem betartani a legnehezebb, pedig az egész valójában nem szól másról, mint az akaraterőnkről és a kitartásról. Ezt szeretné most megtámogatni a Google, hogy a 2019-es esztendőben valóban sikerüljön egészségesebben élnünk.

©

A fejlesztők nemrég jelentették be, hogy az androidos eszközökre (valamint a Watch OS-re) elérhető Google Fitnesz alkalmazás egy új funkcióval bővül. Január 1-jén elindítanak egy 30 napos kihívást annak érdekében, hogy folyamatosan mozogjunk és tarsuk magunkat az újévi fogadalmunkhoz.

A kihívás során a felhasználó pontokat kap, ha teljesít bizonyos mennyiségű és típusú mozgást. A Google Fitnesz képes automatikusan nyomon követni és napolózni a sétálást, a futást és a kerékpározást, de manuálisan is bevihetünk másfajta mozgásformákat, sőt, akár össze is hangolhatjuk olyan appokkal, mint például a Pokémon Go.

A különböző aktivitásokért percenként 1 pontot kap a felhasználó, a cél pedig, hogy hetente összegyűljön a 150 pont. Ez egyébként időben azt a minimum ajánlást is jelenti, amit az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is kiadott. Emellett a világ 9 országából 36 influenszerrel is szerződést kötött a Google, hogy ők is támogassák a felhasználókat a kitűzött cél elérésében.

Arról nem szóltak a fejlesztők, hogy a pontokkal vajon versenyezhetünk-e másokkal, de valószínűleg ez a kihívás mindenki számára egyéni lesz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások