Szomorú vég: androidos mobilt és iPhone-t ajánl felhasználóinak a Microsoft

Szomorú vég: androidos mobilt és iPhone-t ajánl felhasználóinak a Microsoft

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Microsoft a napokban bejelentette: a Windows 8.1-es mobilok után hamarosan a Windows 10-et futtató okostelefonok támogatását is leállítják, nem készítenek hozzá több biztonsági frissítést.

Nagyjából másfél évvel ezelőtt fontos, de a legkevésbé sem meglepő bejelentést tett a Microsoft: vége a windowsos telefonok korszakának. Joe Belfiore, a Microsoft mobilos operációs rendszerének fejlesztéséért felelős alelnöke akkor arról beszélt, hiába ajánlottak még pénzt is a fejlesztőknek, nem készült elég alkalmazás a platformra, ami azért nem túl meglepő, hiszen annyira kevés volt a felhasználók száma, hogy nem érte meg nekik a windowsos telefonokra is lefejleszteni az adott appot.

Joe Belfiore akkor úgy nyilatkozott, "biztonsági frissítések még érkeznek majd a platformhoz, de új funkciók fejlesztése már nincs tervben a szerintünk ennél a sorsnál sokkal jobbat érdemlő, de túlságosan elkésett rendszerhez". Nos, a helyzet az, hogy hamarosan már biztonsági frissítéseket sem kapnak a mobilok.

A Microsoft bejelentése szerint 2019. december 10-e után nem támogatják tovább a Windows 10-et futtató telefonokat. A cég szempontjából talán még ennél is szomorúbb hír, hogy kénytelen-kelletlen azt ajánlják, a

a windowsos telefonok felhasználói inkább váltsanak androidos mobilra, vagy iPhone-ra.

A Microsoft a Windows 8.1-es verziót futtató mobilok támogatását egyébként már 2017. július 11-én lezárta, így ha a Windows 10-es telefonok kezét is elengedik, azzal végleg lezárul a cég okostelefonos agóniája.

Mit is lehetne erre mondani? Szomorú.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások