Kiszivárgott, ilyen lesz a Microsoft új böngészője

Kiszivárgott, ilyen lesz a Microsoft új böngészője

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tavaly decemberben robbant a hír, amely szerint a Microsoft a Chromiumra cseréli az Edge alatt dolgozó motort. Most már azt is tudni, milyen lesz az új program felülete.

December óta várják a felhasználók, milyen konkrét változások várhatók majd a Chromium motorjával dolgozó Edge-ben, miután a Microsoft hosszú idő után végre hajlandó volt belátni: a kutyát nem érdekli az Explorer utódja.

Bár az első hírek alapján sokan azt hitték, hogy a döntés az Edge halálát jelenti, nem sokkal később kiderült, erről nincs szó, a Windows-gyártó "csak" a program alatti motort kukázza, a helyére pedig a Chrome bevált megoldását rakja. Most napvilágra került képernyőképek alapján, melyeket a Neowinnek sikerült megszereznie, azt is tudni már, milyen lesz a megújult Edge.

A változások legfontosabb része, hogy az Edge is képes lesz kezelni a Chrome-hoz fejlesztett bővítményeket, melyeket ugyanúgy a Chrome Web Store-ból tölthetnek majd le a felhasználók. A bővítmények számát illetően nincsenek hírek, vagyis nem biztos, hogy az áruházban megtalálható programok mindegyike kompatibilis lesz majd az új Edge-dzsel, így ezt egyelőre érdemes kellő óvatossággal kezelni. A lépés mindenesetre dicséretes.

©

Az új motor új küllemet is hoz, igaz, radikális változásra senki ne számítson. Inkább hasznos ráncfelvarrásról van szó, amit talán úgy lehetne legjobban megfogalmazni, hogy a Microsoft a Chrome-tól és a saját böngészőjében alkalmazott megoldásokból is elcsen néhány dolgot, hogy a kettőt összegyúrva biztosítson jobb böngészőélményt a felhasználóknak.

©

Ugyanakkor ennél is érdemes fejben tartani, hogy a képek valószínűleg a böngésző egy még javában fejlesztés alatt álló verzióját mutatják. Vagyis elképzelhető, hogy a végeredmény nem pontosan ilyen lesz. A Microsoft május 6-8. között tartja idei Build nevű fejlesztői konferenciáját, ahol valószínűleg az új Edge-dzsel kapcsolatban is elhangzik majd néhány dolog.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások