Újabb funkciót kap a Google Térkép, egyre feleslegesebb a Waze

Újabb funkciót kap a Google Térkép, egyre feleslegesebb a Waze

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Újabb olyan funkciót kapott a Google Térkép, ami már a Waze-ben megvolt egy ideje.

Most már tényleg csak idő kérdése lehet, hogy vérezteti ki teljesen a Google a tulajdonában álló Waze-t. Bár egyelőre semmilyen erre vonatkozó információ nem szivárgott ki, aki jól ismeri a Google Térképet és a Waze-t is, és odafigyel arra, mi minden változtatást eszközöltek az elmúlt hónapokban az előbbin, az láthatja, hogy egyre több az erre utaló jel. Az pedig nem valószínű, hogy házon belül két ugyanolyan ökoszisztémát tartanának fenn.

Most egy újabb, ilyen irányú fejlesztés történt: az androidos Google Maps alkalmazásba bekerült egy olyan lehetőség is, amivel a forgalom lassulását jelenthetik a felhasználók. A balesetek és dugók bejelentését már korábban is lehetővé tette a Google, most azonban ezt a funkciót is beemelte a szolgáltatásába a Google – ami a Waze-ben eddig egyébként már megvolt – írja a 9to5Google.

A beszámoló szerint a funkciót ezen a héten teszi elérhetővé a Google, az viszont egyelőre még nem világos, hogy az androidos felhasználók számára, vagy az iPhone- és iPad-felhasználók is megkapják-e. A Google egyelőre nem kommentálta az értesülést.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások