Nagy dobásra készül a Huawei: 5G-képes 8K-s tévét dobhatnak piacra

Nagy dobásra készül a Huawei: 5G-képes 8K-s tévét dobhatnak piacra

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A pletykák szerint már 2019-ben feltűnne a piacon a Huawei felsőkategóriás televíziója.

Komoly fejlesztésen dolgozik a kínai Huawei, aminek a Nikkei Asian Review szerint már az idei évben meglesz a gyümölcse. A cég állítólag az első 5G-képes, 8K felbontású televíziót pakolja épp össze, amibe a saját gyártású 5G-s chipet teszik. Korábban több cég is belebegtette már az 8K-s tévé ötletét, de az 5G-s kapcsolat azt jelentené, hogy még a komoly méretű adatcsomagokat – 360 fokos és VR-tartalmakat – is gyorsan le lehetne húzni, és meg lehetne nézni.

Ha hihetünk a kiszivárgott információnak, és a Huawei valóban egy ilyen televízió piacra dobását tervezi, akkor az azt is jelenti, hogy egy újabb fronton nyitnának harcot a Samsunggal. A dél-koreai cégnek ugyan már van 8K-s tévéje, de az 5G-s megoldással a Huawei azonnal az élre ugrana.

Hogy mennyiber kerül majd a készülék, egyelőre nem tudni, de a Samsung és a Sony egyaránt 70 000 dolláros (kb. 20 millió forint) árcédulát tett a saját eszközére.

Ha máskor is tudni szeretne a Huawei és más gyártók legérdekesebb újdonságairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások