Üzent a felhasználóinak a Huawei

Üzent a felhasználóinak a Huawei

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Először szólalt meg a Huawei azóta, hogy kiderült: a Google gyakorlatilag kihúzza a lábuk alól a talajt. Igyekeztek megnyugtatni a felhasználókat.

Vasárnap este látott napvilágot a hír arról, hogy a Google gyakorlatilag lenullázza a Huaweit, elveszi tőle az Androidot. Az ügyhöz közeli forrásra hivatkozó amerikai Reuters hírügynökség azt írta,

a Huawei azonnal elveszti a jogot az Android operációs rendszer minden ezután kiadott verziójának használatához, sőt a kisebb frissítéseket sem kaphatják meg a Huawei telefonjai. Szintén nem lesz elérhető a készülékekről a Play áruház, de még a Gmail, a Google Naptár és a Google Térkép sem.

Az Android fejlesztői magyar idő szerint hétfő hajnalban tettek közzé egy bejegyzést a Twitteren, amiben pontosították a tiltás mibenlétét, hétfőn délelőtt pedig a Huawei is reagált a Google bojkottjára.

Mint írják, a Huawei világszerte jelentős mértékben járult hozzá az Android fejlesztéséhez és növekedéséhez, magukat pedig az Android egyik legfontosabb globális parterének tartják. A cég közlése szerint

a felhasználók a jövőben is megkapnak minden biztonsági frissítést. Ez azonban azokra a Huawei és Honor modellekre (okostelefonokra, táblagépekre és egyéb eszközökre) vonatkozik, melyek már forgalomban vannak.

Mindez egybevág azzal a fentebb már említett bejelentéssel, amit az androidos fejlesztők tettek közzé a Twitteren.

A Huaweinek ugyanakkor nemcsak a Google tiltásával kell megbirkóznia, hétfő reggelre ugyanis újabb csapást mértek a kínai cégre: kiderült, a Qualcomm és az Intel is bojkottálja őket.

A Huawei-bojkottról szóló további cikkeinket itt érheti el.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások