Váratlanul gyors: ez a telefon lehet a valaha készült legerősebb okosmobil

Váratlanul gyors: ez a telefon lehet a valaha készült legerősebb okosmobil

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Sokatmondó teszteredmény jelent meg a Redmi legújabb, K20 nevű újdonságáról, amely gyilkos hardvert sejtet.

Csak néhány napja, hogy a Redmi-főnök Lu Vejbing elárulta, miért K20 néven kerül majd forgalom az új telefonjuk. Mint kiderült, a K betű az angol "killer", vagyis gyilkos szóra utal, míg a 20 2.0, egy új generációt takar. Azaz a mobillal minden mást lesöpörnének. Egy új információ alapján a rövidítések helytállónak tűnnek.

Vejbing ezúttal egy AnTuTu-s mérés végeredményéről osztott meg sokatmondó felvételt, amely egy hihetlenül nagy teljesítményű mobil érkezését vetíti előre: a letesztelt K20 ugyanis több mint 458 ezres pontszámot szedett össze, amivel a jelenleg legerősebb mobilt, a Xiaomi Mi 9-et is lekörözi. (Utóbbi eszköz a 380 ezres határt közelíti az AnTuTu tesztjén.)

©

A kínai Weibón közzétett teszteredmény komoly hardveres újításról árulkodik, ám a pontos specifikációt Vejbing nem árulta el. Így csupán következtetni tudunk, hogy a fejlettebb hűtőrendszer, a különleges tárhely vagy új memóriamodulok járultak hozzá a kissé hihetetlennek tűnő eredményhez. Azt viszont nem titkolták, hogy a mobilban a Snapdragon 855-ös lapkája dolgozik, de ez önmagában aligha szolgálhat magyarázattal a tetemes pontkülönbségre.

A Redmi amúgy nem fogja vissza magát, a csak nemrég bemutatott OnePlus 7 Próra például úgy reagáltak: hallottak az új telefonról, amihez gratulálnak,

az övék azonban jobb lesz.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások