Bekerült egy új kapcsoló a Google Naptárba, érdemes nyomogatni

Bekerült egy új kapcsoló a Google Naptárba, érdemes nyomogatni

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Google fejlesztői a Naptár és a jegyzetelésre alkalmas Google Keep számára is elkészítették a sötét módot, amit az androidos készülékeken lehet elérni.

Az már korábban kiderült, hogy az év második felében érkező új Android, az Android Q egyik leglátványosabb újdonsága az operációs rendszerbe beépített sötét mód lesz. A fejlesztők azonban gondolnak azokra is, akik nem szeretnének még hónapokat várni a funkcióra.

Korábban megkapta már a sötét módot a Viber, a Facebook Messenger és a Google Chrome is. Ezúttal újabb két alkalmazás/szolgáltatás csatlakozik a fenti listához: a Google Naptár, valamint a jegyzetelésre alkalmas Google Keep.

©

A fejlesztők bejelentése szerint a Google Naptárban az Android Nougat (7.0), vagy annál frissebb operációs rendszereknél lesz elérhető a sötét mód, míg a Google Keepnél már a Lollipopon (5.0) futó verzió is megkapja. Utóbbinál elég lesz csak a menübe belépni, hogy aktiváljuk a sötét módot, míg előbbinél a Beállítások - Téma menüben lehet megtalálni és átpöccinteni a megfelelő gombot.

©

Néhány nap eltelhet, mire mindenki megkapja a fejlesztést, így akinél még nem jelent meg az újítás, annak azt tanácsoljuk, pár napot még várjon türelemmel.

©
©

Az iPhone- és iPad-felhasználóknak azonban még egyelőre várniuk kell, hogy megkapják a fejlesztést. Hogy mennyit, azt nem tudni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások