Régóta várt új funkciót tesztel a Google a mobilos keresőjében

Régóta várt új funkciót tesztel a Google a mobilos keresőjében

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Google keresőjének androidos béta-applikációjában egy új gomb jelent meg, amivel megoszthatjuk másokkal a saját keresésünket.

Az interneten keresgélve gyakran előfordulhat, hogy az adott keresést szívesen megosztanánk másokkal is. A Google-t használva erre eddig legfeljebb csak úgy volt lehetőség, hogy a böngésző címsorából kimásoltuk a kereséskor legenerált, végtelenül hosszú URL-t, majd azt vagy ilyen formában, vagy esetleg lerövidítve küldtük el az adott ismerősünknek. Mobilról ez még egy kicsit bonyolultabb volt, de hamarosan érkezik a változás.

A 9to5Google szúrta ki a Google kereső applikáció béta-változatában, hogy a fejlesztők egy megosztás gombot is pakoltak a keresőbe. Ez a keresőmezőnél, a mikrofon ikonja mellett jelent meg.

©
©

Megérintve egy rövidített, search.app.goo.gl kezdetű linket generál az applikáció, amit bárkinek elküldhetünk. A lap megjegyzi, hogy ez a megosztási forma csupán arra szolgál, hogy a kereső kifejezést osszuk meg másokkal – úgy, mintha azt ők írták volna be a Google-be –, de a találati oldal felhasználónként változhat. Így például ha a közeli éttermekre keresünk rá, akkor értelemszerűen más eredményt hoz a megosztott link egy budapesti, és mást egy szegedi júzernek.

Hogy mikor lesz elérhető az új funkció a fő applikációban, egyelőre nem tudni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló a Google-t érintő változásokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások