Elkészült az új ütős drón, amivel 2021-től mehet bevetésre az amerikai hadsereg

Elkészült az új ütős drón, amivel 2021-től mehet bevetésre az amerikai hadsereg

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Hosszú éveket kellett várni rá, de végül elkészült az amerikai haditengerészet legújabb robothelikoptere. Az első küldetésre viszont még várni kell egy kicsit.

A jövő háborúiban is nagyon komoly szerepük lesz a drónoknak, hiszen már most is használ ilyeneket például az Egyesült Államok. Most egy újabb fejlesztésével készültek el, amire jó néhány éve vár már a haditengerészet.

Az amerikai Northrop Grumman repülőgép- és fegyvergyártó cég még 2000-ben készítette el az MQ-8 Fire Scout nevű robothelikoptert, amelynek utódját azóta is fejleszti a cég. Most végre elkészült a keresztségben pedig az MQ-8C Fire Scout nevet kapta. A cég szerint a gép eleget tesz azoknak a minimális követelményeknek, ami alapján szolgálatba lehet állítani.

©

A szerkezet nagyobb mint az elődje, és a fejlesztők szerint kétszer tovább képes a levegőben maradni, valamint háromszor több súlyt képes magával vinni – ami körülbelül 317 kilogrammot jelent. Emellett fejlettebb lett a radarrendszere is: nagyobb területet lát be a gép, és képes akár a levegő-levegő harcra is.

A jelen állás szerint a leghamarabb 2021-ben állhat majd szolgálatba az új fejlesztésű robothelikopter.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások