Reuters: 200 milliárd forintot kell fizetnie az Apple-nek a Samsung elmaradt profitja miatt

Reuters: 200 milliárd forintot kell fizetnie az Apple-nek a Samsung elmaradt profitja miatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Nem fogynak igazán jól az iPhone-ok, így a szerződésben rögzítettnél kevesebb OLED-kijelzőt vásárolt az Apple a Samsung Displaytől. Ez azonban súlyos százmilliókba kerül számára.

Az iPhone X megjelenése mérföldkőnek számított az Apple történetében: ezután kezdtek el OLED kijelzős iPhone-okat is árulni. Az OLED panelek elsődleges gyártója a Samsung Display, a két cég meg is állapodott egymással adott számú megjelenítő gyártásáról, megvásárlásáról. A sors azonban másképp akarta: a 2018-as iPhone-ok értékesítése elmaradt a tervezettől, és az Apple-nek nem volt szüksége annyi OLED-panelre, mint azt korábban gondolta. Ezt az elmaradt bevételt azonban – érthetően – nem nyelhette le a Samsung, és most fájdalomdíjat követel az Apple-től.

Korábban még nem lehetett tudni pontos összeget, viszont a Reuters már konkrétumokkal szolgál: 683 millió dollárt kell fizetnie az Apple-nek a Samsung számára az elmaradt OLED-vásárlás miatt.

Ez közel 200 milliárd forintnak felel meg.

Ezt megelőzően arról is szó volt, hogy az Apple esetleg nem készpénzben fizeti meg a büntetést, hanem inkább új eszközöket érintő megrendelésekkel. Olyan hírek kaptak szárnyra, hogy az Apple OLED-kijelzőre állhat át a MacBookoknál is, és ezek Samsung-gyártású panelek lennének. Konkrétumok azonban ezzel kapcsolatban még nincsenek, sőt inkább pesszimistább hangok hallhatók, melyek szerint ez az áttérés még odébb lehet. Erre viszont a Samsung nem tud és nem akar várni.

Ha máskor sem akar lemaradni a hasonló hírekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások