Levegőbe emelkedik az űrhajó, amivel eljuthatunk a Marsra

Levegőbe emelkedik az űrhajó, amivel eljuthatunk a Marsra

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A jelek szerint jól állnak a fejlesztéssel a SpaceX-nél, a cég hamarosan "levegőbe repítheti" a Csillaghajó prototípusát, a Starhoppert.

Elon Musk űrcége, a SpaceX javában dolgozik azon, hogy a Csillaghajó névre keresztelt űrhajóból valóság legyen. Ez lenne az a szerkezet, ami elvileg 2021-re lesz készen, és ami utasok mellett rakományt juttat majd a világűrbe. Arról nem is beszélve, hogy a végső cél szerint bolygóközi utazásokra használnák. Ettől egyelőre még messze vagyunk, de hamarosan egy újabb fontosabb tesztet végezhetnek el rajta.

[Videó: Kipróbálták a hajtóművet, amivel ember utazhat a Marsra]

Elon Musk szokásához híven Twitteren jelentette be, hogy a jövő hét folyamán (várhatóan kedden) indítják majd be a Csillaghajó prototípusának, a Starhoppernek a hajtóművét, hogy azzal emeljék 20 méteres magasságba a szerkezetet – majd onnan ereszkedjen vissza a földre. Mivel a Raptor hajtóművel 40 százalékos teljesítmény alatt gondok lehetnek, ezért a tesztet 50 százalékkal végzik majd el.

Ha sikeres lesz a teszt, a következő állomás már a 20 kilométeres teszt lesz. Ezt a következő néhány hónapban végezhetik el.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások