Bármikor megszerezheti a felvételeket a rendőrség az Amazon kapucsengőjéből

Bármikor megszerezheti a felvételeket a rendőrség az Amazon kapucsengőjéből

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Amazon kapucsengője miatt már eddig sem lehettek túl nyugodtak a felhasználók, most azonban egy újabb adalék miatt aggódhatnak.

Az utóbbi időben több olyan hír is napvilágot látott az Amazon kapucsengőjét illetően, ami miatt nem lehetnek túlságosan nyugodtak sem a felhasználók, sem a jogvédő szervezetek. 2018 decemberében kiderült, arcfelismerő szoftverrel kötné össze a Ringet az Amazon, február végén pedig arról lehetett hallani, hogy az eddigi legsúlyosabb biztonsági rést találták meg az eszköznél. Most pedig egy újabb adalék borzolja a kedélyeket.

A Motherboard beszámolója szerint a kapucsengőt fejlesztő Ring divízió vezetői nemcsak együttműködnek az amerikai bűnüldöző szervekkel, de azt is megmutatják nekik, hogyan tudnak hozzáférni az információhoz. A Ring létrehozott egy Law Enforcement Neighborhood Portal nevű oldalt, amin keresztül az amerikai rendőrök láthatják, hogy pontosan hol használják az eszközöket. (Vagyis gyakorlatilag a felhasználók listáját láthatják.) Mindez jelentősen leegyszerűsíti a dolgukat, hogy megtalálják azokat a felhasználókat, akiktől "elkérhetik" a felvételeket. Bár a tulajdonosok ezt nem kötelesek átadni, a való életben azért nem biztos, hogy nagyon sokan fognak ellentmondani egy rendőrségi kérésnek.

©

A Motherboard által kapott levelekben a Ring azt részletezi, hogyan juthatnak hozzá a készülék felvételeihez, illetve egy sablont is küldtek az amerikai rendőröknek, ami alapján kikérhetik azokat a tulajdonosoktól.

A GovTech beszámolója szerint ugyanakkor ha valaki elutasítja a rendőrség kérését, a szerv még mindig hozzájuthat a felvételekhez, ha azokat az Amazontól kéri ki. Ha ez a kérés a felvételt követő 60 napon belül érkezik meg, a kiadásnak technikai akadálya sem lesz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.