Kim Dzsong Un megszemlélte vadonatúj rakétáját, és nagyon elégedett volt

Kim Dzsong Un megszemlélte vadonatúj rakétáját, és nagyon elégedett volt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu

Egy egyelőre ismeretlen rakétatípus tesztelésében vett részt szombaton Kim Dzsong Un. Az észak-koreai vezető szokatlanul elégedett volt országa legújabb fejlesztésével.

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető felügyelte annak az új fegyverrendszernek a tesztelését, amelyet szombaton hajtottak végre - írta a KCNA phenjani állami hírügynökség. A beszámoló szerint elkészültéről az alkotók korábban tájékoztatták az ország vezetőjét, aki elrendelte annak azonnali tesztjét.

A kísérleti telepen szombaton Kim Dzsong Un előbb megszemlélte az indítóálláson elhelyezett fegyvert, majd a parancsnoki állásba ment, ahonnan levezényelte a próbát. A hírügynökség azt írta, az országvezető nagyon elégedett volt a kísérlet menetével. Dicsérte jellemzőit, mondván, hogy kedvező taktikai tulajdonságai vannak és nagyban különbözik a meglévő fegyverrendszerektől. A KCNA jelentésében ugyanakkor nem tért ki a rakéta jellemzőire.

[Nem bízzák a véletlenre: olyan szoftvert csináltak Észak-Koreában, ami segít terjeszteni az ideológiát]

A dél-koreai védelmi minisztérium előző nap azt közölte, hogy Észak-Korea két rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki a Japán (Keleti)-tenger irányába az ország keleti partvidékéről. A dél-koreai vezérkar szerint a rakéták, amelyeket az észak-koreai Hamhung városból bocsátottak fel, 400 kilométernyi távolságot tettek meg, pályájuk legnagyobb magassága pedig 48 kilométer volt. Az elmúlt két hétben ez volt az ötödik rakétakísérlet.

Kim Dzsong Un szereti maga felügyelni országa katonai fejlesztéseit. Legutóbb egy új, ám egyelőre ismeretlen tengeralattjáró mellett fotózták le a vezetőt, többen úgy gondolják, ez is képes lesz a ballisztikus rakéták indítására.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.