Máris szétszedték az idei legerősebb iPhone-t, választ kaptunk végre egy nagy kérdésre

Máris szétszedték az idei legerősebb iPhone-t, választ kaptunk végre egy nagy kérdésre

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A kínai közösségi oldalra, a Weibóra feltötött képek alapján az iPhone 11 Pro Max minden eddiginél nagyobb akkumulátort kapott.

Bár az Apple már bemutatta az idei évre szánt iPhone-okat, a készülékek körül még mindig maradt néhány megválaszolatlan kérdés. Az egyik ilyen, hogy mekkora akkumulátorral érkeznek majd meg a készülékek. Erről az adatról az elmúlt napokban már több, egymásnak ellentmondó verziót is lehetett hallani, most azonban kiderült az igazság.

A GSMArena beszámolója szerint valaki már szét is kapott egy iPhone 11 Pro Maxot, amiben egy 4000 mAh-s akkumulátort talált. Illetve egész pontosan

3969 mAh-s az egység,

ami egybevág a TENAA, vagyis a kínai hírközlési hatóság adatbázisában található dokumentum tartalmával.

További érdekesség, hogy az iPhone 11 Pro Max akkumulátorának teljesítménye 15,04 Wh, ami igen jelentős mértékű, 25 százalékos növekedés az iPhone XS Max 12,08 Wh-s teljesítményéhez képest. A formától viszont nem tért el, továbbra is L alakú a pakk.

©
©

Az új iPhone-ok kapcsán további érdekesség, hogy az Apple bejelentette: újrahasznosított ritkaföldfémeket használ fel az elkészítésükhöz, ami igen fontos lépés, tekintve, hogy a mobilban használt összes ilyen anyag negyede kell a Taptic Engine-be. Nagyságrendileg egyébként 100 ezer újrahasznosított iPhone-ból 32 kg ritkaföldfém kerül ki.

Ha kíváncsi az Apple újdonságaira, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.