Fontos döntést hozott a Samsung, hatással lesz az új telefonjaira

Fontos döntést hozott a Samsung, hatással lesz az új telefonjaira

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Véget ér egy fejezet a Samsung történetében: végleg lefújják a saját processzormagok fejlesztését, december végével mindenkit elküldenek az egységtől.

A Samsung a 2016-ban bemutatott Galaxy S7-es készülékekkel nem csak egy új zászlóshajóról rántotta le a leplet. A mobilok belseje egy izgalmas újdonságot rejtett. Az Exynos 8890-es processzorba szerelt, Mongoose nevű processzormag (illetve technikailag processzormagok, hiszen több volt belőlük) debütálására éveken át készültek.

Az Android Authority információi szerint ugyanis a Samsung most arra készül, hogy bezárja a processzormagokat fejlesztő részlegét, ami mintegy 300 alkalmazott elbocsátását jelenti a texasi Austinban található kirendeltségből. Az erről szóló döntés december 31-én lép majd hatályba.

Elsőként a Galaxy S7-ben dobbant meg a Samsung szíve.
©

A Samsung megerősítette a hírt, ám hozzátették: minderre az Exynos processzor versenyképességének megőrzése miatt kerül sor, amit nehéz nem úgy értelmezni, hogy nem voltak megelégedve az eddigi fejlesztésekkel. A pletykák szerint a saját processzormagokat ARM-re cserélik – ezt használja többek között a Huawei és a Qualcomm is.

A cég soron következő csúcsmobilja, a Galaxy S11 az eddig megszokottak szerint Exynos és Snapdragon processzorral is elérhető lesz – piacoktól függően. Előbbiből az Exynos 9830-at találjuk majd a készülékben, ami négy darab Cortex-A77-es ARM-magot tartalmaz majd. Emellett a Samsung az AMD-vel közösen külön GPU-t is fejleszt, így a jövő év egész biztosan izgalmasnak ígérkezik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.