Izgalmas Oppo-ötlet: majdnem akkora képernyő lesz a telefonból, mint egy laptop

Izgalmas Oppo-ötlet: majdnem akkora képernyő lesz a telefonból, mint egy laptop

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az innovációban jeleskedő kínai Oppo most sem hazudtolta meg önmagát: egy összehajtható tabletet tervezett, amelynek az agya egy okostelefon.

Az Oppo még áprilisban nyújtotta be szabadalmát a WIPO-hoz (Szellemi Tulajdon Világszervezete), és nemrégiben, október 31-én hagyták jóvá. Egy összehajtható okostelefon-kiegészítő (pontosabban tablet) leírását tartalmazza – írja a holland LetsGoDigital. A tablet funkcionalitása korlátozott, viszont ott az okostelefon, ami valójában az agyát jelenti. Tulajdonképpen egy mobil terminálról van szó, ami nagy, összehajtható tabletként működik, érintőképernyővel (és azt mutatja, amit egyébként az okostelefon jóval kisebb kijelzőjén látnánk). Ideális lehet filmnézéshez, játékokhoz, de akár az Office-alkalmazások használathoz. A szabadalomhoz mellékelt vázlatok igen nagy képernyőt mutatnak, majdnem akkorát, mint egy laptop megjelenítője.

©

Ehhez a megjelenítőhöz csatlakoztatható USB-s kapcsolattal az okostelefon, meglehetősen egyedi módon, a tablet hátuljába beillesztve. A táblagépnek egyébként saját processzora és akkumulátora van, azaz nem a telefontól vesz el energiát, ettől függetlenül akár a telefonról is tölthető a tablet. A tablet Bluetooth-szal, wifivel és NFC-vel is rendelkezik, sőt a leírás szerint egy kamerát és egy zenelejátszó modult is integrálnának bele. A tablet okostelefon nélkül is működhetne, azonban nincs saját tárolóhelye. Operációs rendszerről nincs szó a szabadalmi leírásban.

©

Mivel az okostelefon a tablet hátoldalán kialakított mélyedésbe kerül, az eszköz akkor is használható, ha benne van a telefon. Hogy mekkora ez a mélyedés, az a tablet, illetve a kompatibilis Oppo-telefon vastagságától függ.

©

Azt azért a LetsGoDigital oldal is megjegyzi, hogy marad néhány nyitott kérdés a kialakítással kapcsolatban, leginkább a hőelosztó hűtőrendszer hiánya. A szabadalom specifikációkat sem említ, így nem tudni, mekkora kijelző felbontásban gondolkozik az Oppo. Egyelőre csak szabadalomról van szó, így nincs garancia arra, hogy a cég ténylegesen megvalósítja ezt az ötletet.

Ha máskor is tudni szeretne az új telefonos ötletekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.