szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A legtöbb szoftverhez hasonlóan a Facebookhoz is készül sötét mód. A fejlesztést többen már használják, de a globális indulásra még várni kell.

A néhány felhasználóra kiterjesztett teszt után egyre többeknél jelenik meg a Facebook sötét módja, azaz a hátteret feketévé változtató funkció, amely a közösségi oldal legújabb fejlesztése lesz. (Annak ellenére, hogy a Messengerben már régóta elérhető ez a beállítás.)

Az Android Police-nak több olvasója is levelet küldött arról, hogy náluk már megjelent az újdonság, noha a globális rajt ideje továbbra sem ismert. A Facebook erről ugyanis semmit nem közölt. A fejlesztés ugyanakkor előrehaladott állapotban járhat, legalábbis ez tűnik ki abból, hogy mára olyanoknál is megjelent, akik korábban nem használhatták.

Ilyen, ha a funkciót aktiválja valaki
©

Ezzel együtt az is igaz, hogy akiknél továbbra sem tűnt fel a funkciót aktiváló új gomb, azok nem tudják használni, nem az ő készülékükben van tehát a hiba. Az AP-nak jelző olvasók egyébként mind a mobiljukon találkoztak az újdonsággal, de azt a webes környezetre is elkészíti a Facebook. Itt mutattuk meg, hogyan fog kinézni az oldal, ha átáll rá a felhasználó.

A hátteret átszínesítő megoldás (mármint nem kizárólag a Facebooké) nem csak a szemnek kíméletes, az akkumulátornak is bizonyítottan jót tesz, ezt már többször is igazolták. Legutóbb októberben érkezett a hír, amely szerint nagyon megéri bekapcsolni az iPhone-okon a sötét módot. De ez természetesen ugyanúgy igaz az androidos telefonokra is.

Hogy mennyit kell még várni a facebookos sötét módra, azt továbbra sem lehet tudni. Az, hogy mind több felhasználónál aktiválják, a munka végét jelentheti, de ennek ellentmond, hogy az AP szerint olyan olvasójuk is akadt, akinél a funkció később eltűnt.

A háttérszínt több népszerű alkalmazásban, például az Instagramon, a Gmailben, a számítógépes Chrome-ban és a böngésző mobilos appjában is átállíthatja.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Balogh Csaba Tech

11+1 tuti tipp, hogy (még) tovább bírja a telefonja egy feltöltéssel

Évek óta az az okostelefont használók vágya, hogy ritkábban kelljen töltőre tenni készüléküket. Az utóbbi időben több gyártó is igyekezett reagálni az igényre. Ám érdemes körülnézni saját házunk táján is: mi magunk meglepően sokat tehetünk azért, hogy hosszabb üzemidőt varázsoljunk elő mobilunkból. Az alábbi tanácsok megfogadásával hosszú órákkal, adott esetben fél nappal tovább bírja majd a telefon.

Ónos esővel és nagy köddel indul a hét

Ónos esővel és nagy köddel indul a hét

Vádat emeltek a csengeri örökösnő ellen

Vádat emeltek a csengeri örökösnő ellen

Ecettel és szódabikarbónával szinte az egész lakást kitakaríthatjuk

Ecettel és szódabikarbónával szinte az egész lakást kitakaríthatjuk