Chrome-ot használ? Frissítsen rá, nagyobb biztonságban lesznek a jelszavai

Chrome-ot használ? Frissítsen rá, nagyobb biztonságban lesznek a jelszavai

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Google böngészőjéhez tartozó új frissítés több olyan funkciót is hozott, amelyekkel még biztonságosabbá válik a netezés a keresőcég szerint.

Elkészült a Chrome 79-es, több újdonságot is tartalmazó főverziója, amellyel a Google szerint nagyobb biztonságban lesznek a felhasználók adatai – áll a szoftver ezzel kapcsolatos blogbejegyzésében.

A frissítés legfontosabb része a jelszóellenőrző funkció: ha a böngésző úgy ítéli meg, hogy a felhasználó jelszava valamilyen oldalon kiszivároghatott (és a használata többé nem biztonságos), azonnal jelzést küld róla az érintettnek.

A program ilyen esetekben a jelszócserét is javasol majd.

Mivel az adathalászat továbbra is az egyik legveszélyesebb probléma, a Google mérnökei ez ellen is kitaláltak valamit: a Chrome folyamatosan ellenőrzi majd, hogy a felhasználó biztonságos oldalra tervez-e belépni.

©

Utóbbi funkcióhoz a Google egy listát is készített, amelyen veszélyesnek bélyegzett, nagy valószínűséggel adathalászathoz legyártott weboldalak sorakoznak. Ezen kutat majd a rendszer, hátha egyezést talál. A keresőcég a listát folyamatosan bővíti, mint ígérték, minden 30. perc után frissítik.

Az új funkciókat a Chrome bejelentkezett felhasználói élvezhetik. A legfrissebb kiadás már elérhető, Windowsra, Macre, Linuxra, Androidra és iOS-re is kiadták. Ha még nem kapta meg, ellenőrizze a böngésző névjegyénél, vagy töltse le a Google oldaláról. A mobilos verziókhoz a megfelelő alkalmazásboltokban lehet hozzájutni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.