Ha megkapja a telefonja ezt a funkciót, kevesebb fontos értesítésről marad majd le

Ha megkapja a telefonja ezt a funkciót, kevesebb fontos értesítésről marad majd le

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A telefon frissítése után általában fel kell oldani a készüléket, ez azonban nem mindig lehetséges. A Google olyan újítással készül, amely megszünteti ezt a kényelmetlenséget.

Bár valamennyien szeretjük napközben frissíteni a telefonunkat, előfordul, hogy egy új rendszerváltozat akkor települ, amikor alszunk. Ezzel önmagában nem lenne gond, ha nem hozna magával egy apró kellemetlenséget: ilyenkor újból fel kell oldani a készüléket, és amíg ezt nem tesszük meg, több időközben (meg nem) érkező értesítésről is lemaradhatunk. A Google most kitalált valamit, amivel ez elkerülhető lehet.

A rendszerváltozásokat általában jóval hamarabb kiszúró XDA Developers lett rá figyelmes, hogy a keresőcég egy új funkción dolgozik, aminek a “Resume on Reboot” nevet adták. Az újítás lényege, hogy a telefon a frissítés után sem jelentkezik ki, ugyanis megjegyzi a feloldáshoz szükséges azonosítót. Így pedig az appok is dolgozhatnak tovább, a tulajdonos nem marad le semmiről.

A dolog egyetlen negatívuma, hogy a Google nem képes minden androidos készüléken bekapcsolni ezt a funkciót, ugyanis kell hozzá egy fontos elem, az IRebootEscrow nevű programréteg. Az biztos, hogy a Pixel 4 telefonokon működni fog (illetve várhatóan minden modernebb eszközön), mert a keresőcég mérnökei is ezen a készüléken tesztelik az új funkciót.

A fejlesztésről mást egyelőre nem tudni, így azt sem, mikortól válhat elérhetővé. Többen úgy gondolják, a funkció nem egy új Android-verzió része lesz, hiszen egy apró programmódosításról van szó, a szükséges elemek pedig a most piacon lévő Android-változatban is megvannak hozzá.

A Google ezzel párhuzamosan más dolgokon is ügyködik, nemrég egy új zárképernyőt találtak ki, amellyel okoskijelzővé változthathatók az androidos eszközök.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.