Az egy dolog, hogy a Lenovo új laptopja 24 órán át bírja egy feltöltéssel, de még 5G is van benne

Az egy dolog, hogy a Lenovo új laptopja 24 órán át bírja egy feltöltéssel, de még 5G is van benne

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Lenovo korábban csak Project Limitless néven emlegette a kategória határainak feszegetését ígérő laptopját, most viszont sok egyéb mellett az is kiderült, hogy Yoga 5G néven kell majd keresni.

Többféle eszközzel is készült a Lenovo az idei Las Vegas-i technológiai seregszemlére, a CES 2020-ra. Miközben a cég az egyik kalapjából a világ első összehajtható képernyős számítógépét húzta elő, a másikból a világ első, ARM-architektúrájú processzorával szerelt 5G-s laptopot varázsolta elő.

A tavalyi, computexes bemutatón Project Limitless kódnéven megvillantott laptopról azt állították, napokig bírja majd egy feltöltéssel, miközben képes lesz az 5G-s hálózaton való kommunikációra. Az elkészült termékre végül 24 órás üzemidőt becsülnek, a név viszont már egészen pontosan kiderült: Yoga 5G.

©

Külsőre semmi különleges nincs a gépen, kis túlzással lényegében bármelyik Lenovo laptop lehetne. A belseje azonban már egészen érdekes dolgokat rejt. Az Intel helyett a Qualcomm által készített processzor foglal benne helyet, méghozzá a Snapdragon 8cx, ami mellé a Qualcomm X55 5G modemét is odapakolták.

Mindehhez jön egy 14 colos Full HD IPS kijelző, 8 GB RAM, valamint 256/512 GB tárhely. Emellett helyet kapott még rajta két USB-C port, 3,5mm-es jack aljzat, egy slot a nanoSIM-nek, de akár eSIM-mel is használhatjuk.

©

A nagy kérdés persze az, miként fog majd szuperálni a gép az ARM-chippel, illetve, hogy az akkumulátor valóban hosszú ideig lesz-e képes kiszolgálni egy töltéssel a felhasználói igényeket. A Lenovo szerint egyébként 24 órán át lehet egy töltéssel használni az eszközt, de arról például nem ejtettek szót, hogy ezt az 5G használatával, vagy anélkül kell elképzelni.

©

A Lenovo Yoga 5G tavasszal kerül majd a boltok polcaira, az ára pedig 1499 dollár, ami forintosítva nagyjából 445 ezret jelent.

Ha értesülni szeretne a CES 2020 további újdonságairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.