Akár zsebre is vághatja ezt a windowsos PC-t

Akár zsebre is vághatja ezt a windowsos PC-t

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Akkora, mint egy nagyobb okostelefon, így valóban zsebre vágható a kínai One-Netbook cég Intel-alapú, Windows 10-es PC-je, a OneMix 1S+.

A OneMix 1S+ igazi ultrahordozható számítógép, amelyhez természetesen billentyűzet is csatlakoztatható. A minigépnek 7”-es a kjelzője, 1920 x 1200 pixeles felbontással. 360 fokos csuklópántjainak köszönhetően könnyen változtatható a helyzete, és laptopként is használható QWERTY billentyűzettel, és az érintőtoll használatát is támogatja.

A OneMix 1S+ nem nagyobb, mint a Huawei Mate X (melynek 7,2”-es a kijelzője), azonban a telefontól eltérően nem 4G-s. ARM chip helyett kétmagos Intel Core m3-8100Y processzor dolgozik benne. 8 GB RAM-mal gazdálkodhat, 256 GB-os PCI-E SSD tároló került bele, és 6500 mAh-s az akkumulátora. A tömege mindössze 518 gramm. Van rajta 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó, egy C típusú USB port (töltéshez), egy USB 3.0 port, egy micro HDMI és egy microSD csatlakozó, amellyel a duplájára növelhetjük a belső tárhelyet. Hiába keressük viszont a webkamerát vagy az érintőpadet, és a billentyűzetnek sincs háttérvilágítása.

©

Amint azt a Liliputing megjegyzi, a One Mix 1S + referenciaértékei azt sugallják, hogy az eszköznek körülbelül kétszer akkora teljesítményűnek kell lennie, mint az elődjének, a 480 dolláros One Mix 1S Yogának, amelyet Intel Celeron 3965Y hajt. Persze az eredményekhez hozzájárul, hogy a hetedik generációs Intel processzorról nyolcadikra váltottak. Mindkét eszköznek Intel UHD 615 grafikus chipje van, bár a Core m3-8100Y verziója egy kicsit gyorsabb. Az új processzor mellett az One Mix 1S és a tavalyi modell közötti egyetlen valódi különbség a szín – az eredeti One Mix 1S ezüst, az új verzió pedig világoskék.

Mindent egybevetve, nem lehetünk túl elégedettek az árával, a OneMix 1S+ ugyanis 600 dollárba (nagyjából 180 ezer forintnak megfelelő összegbe) kerül, miközben már 230 dollártól elérhetők elég tisztességes Asus, Dell, Lenovo modellek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások