Kikerül a funkció a Windows 10-ből, amellyel könnyebb drivereket keresni

Kikerül a funkció a Windows 10-ből, amellyel könnyebb drivereket keresni

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Windows 10-es Eszközkezelő nem fog tudni az interneten kutatni új driverek után. A változtatás célja, hogy a rendszer még biztonságosabb legyen.

Elveszti egyik leghasznosabb funkcióját a Windows 10-es Eszközkezelő: a program hamarosan nem lesz képes driverek után kutatni az interneten, mert a Microsoft szerint utóbbi nem annyira biztonságos, mint a helyi fájlok közt keresni.

A Windows Latest szerint a változtatás a 19041.423 frissítőcsomaggal kerül a gépekre, amelyet többen már telepítettek is. Vagyis: nem egy készülő update-ről van szó, a pakk már ott van a csőben.

Az Eszközkezelő a Windows egyik nagyon fontos része. Itt látszik, milyen hardverek találhatók a számítógépben/laptopban, és ugyanitt lehet őket engedélyezni, letiltani, továbbá frissíteni is. Az Eszközkezelővel ugyanis maga a felhasználó is kutathat új driverek után, ha azt az opciót választja. A másik lehetőség, hogy a gép merevlemezén, vagy egy, a rendszerhez csatlakoztatott adathordozón próbálja betallózni a szükséges drivert.

A Microsoft most úgy döntött, inkább az utóbbit erősíti/hagyja meg a felhasználóknak, az internetes kutakodást pedig kiveszi a rendszerből.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.