Ha valaki rákeres önre a Google-ben: névjegykártyákat vezet be a Google

Ha valaki rákeres önre a Google-ben: névjegykártyákat vezet be a Google

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google egy új módszerrel igyekszik segíteni a vállalkozások vezetőit, alkalmazottait: személyre szabott névjegykártyákat lehet készíteni, amelyek a keresőben is felbukkanhatnak. A fejlesztést elsőként Indiában kapcsolták be, az ottani tapasztalatok alapján terjeszthetik majd ki globálisan.

Az internetezők által létrehozható profilkártyákat tesztel Indiában a Google, melyek ugyanúgy felbukkanhatnak a keresőben, mint az ott megtalálható információk, fotók és videók. A fejlesztésről maga a keresőcég árult el részleteket blogjában.

Az angolul "people cardsnak" nevezett újdonsággal elsősorban a vállalkozások, cégek vezetőit, illetve munkatársait igyekszik ismertebbé tenni a Google: a kártyákra ugyanis olyan információkat lehet felvinni, amikkel gyorsan beazonosítható, mivel foglalkozik az adott személy, és hol lehet őt a leggyorsabban utolérni. A kártyák leginkább egy modern névjegyre hasonlítanak.

A kártyákat egy egyszerű kereséssel lehet előhozni: amikor valaki rákeres egy névre, aki rendelkezik ilyen névjeggyel, akkor elsőként ez a kártya ugrik majd elő neki. A kártyákon a név mellett fotó is szerepelhet, telefonszámot is meg lehet adni.

A Google szerint az eljárás teljesen biztonságos, és több védelmi funkciót is élesítettek, hogy a névjegyekre felvitt adatokkal ne lehessen visszaélni. Azt azért érdemes hozzátenni, hogy a Google+ esetében is maximális védelmet emlegettek, aztán pedig kiderült: 496 951 Google-felhasználó adatai kerülhettek rossz kezekbe.

A kártyás funkciót bizonyára más országokban is elérhetővé teszi majd a cég, de még nem tudni, erre mikor kerülhet sor.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások