Ha telepíti ezt a bővítményt, visszaszerezheti a régi Facebook-kinézetet

Ha telepíti ezt a bővítményt, visszaszerezheti a régi Facebook-kinézetet

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy Matt Kruse nevű fejlesztőnek olyannyira nem tetszik az új Facebook-kinézet, hogy úgy döntött: némi kozmetikai trükközéssel visszahozza a régit, e tudást pedig másokkal is megosztja. A programozó nem a Facebook alkalmazottja, a szoftver tehát nem hivatalos, de telepítése ettől függetlenül biztonságosnak látszik.

A Facebook rövidesen minden felhasználójánál aktiválja az új kinézetet, a régi dizájn pedig eltűnik, és többet nem lesz előhívható. Ezt elégelte meg egy Matt Kruse nevű fejlesztő, aki nemrég úgy döntött: elkészít egy programot, egy böngészőbővítményt, amellyel visszaszerezhető, és meg is tartható a jól ismert dizájn.

Mielőtt azonban rátérnénk a módszer ismertetésére, nem árt tudni, hogy a felhasználó milyen módon tudja azt igénybe venni. Az első és legfontosabb, hogy a bővítmény engedélyt kér a facebook.com weboldalon/szolgáltatásban való összes adat kezeléséhez. Ez önmagában nem probléma, sok szoftver kér hasonlót – de azért fontos megjegyezni.

Kruse ugyanakkor megbízható programozónak tűnik, aki több alkalommal készített már hasznos segédprogramokat a közösségi oldalakhoz. Szakmai oldalán részletesen leírja, milyen munkákat végzett eddig, és mióta foglalkozó webprogramozással. Az oldalon az Ars Technica egyik korábbi írása is megtalálható, a patinás technológiai lap korábban ugyanis hosszabb beszélgetést készített vele. (Ez már garanciát jelenthet arra, hogy Kruse nem az a fajta, aki jelszavak ellopására, gyors meggazdagodásra utazik.)

A fejlesztő legfrissebb munkája, mint azt már fentebb említettük, nem csinál mást, mint visszahozza a régi Facebook-kinézetet. A program nagy előnye, hogy a felhasználónak nem kell állítgatnia semmit: a feladat mindössze annyi, hogy telepíteni kell a vonatkozó bővítményt, a Facebook pedig azonnal át-, illetve visszaáll a régi (felül kék csíkos) dizájnra. (A trükk természetesen csak abban a böngészőben működik, amelyben magát a Facebookot használja az ember.)

©

A bővítményt ide kattintva lehet letölteni, illetve hozzáadni a böngészőhöz. Kruse úgy készítette el, hogy az egyre népszerűbb Chrome-alapú) Microsoft Edge-dzsel és a Google Chrome-mal is működjön. A szoftver ezen kívül a Mozilla Firefoxot is támogatja. Fizetni egyik esetben sem kell.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló bővítményekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások