A Samsung gyárthatja a 2021-es androidos csúcsmobilok egyik csúcsprocesszorát, a Snapdragon 875-öst

A Samsung gyárthatja a 2021-es androidos csúcsmobilok egyik csúcsprocesszorát, a Snapdragon 875-öst

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Qualcomm az év végén mutatja majd be az új csúcsprocesszorát, a Snapdragon 875-öst, és nagyon úgy tűnik, hogy azt mégsem a tajvani TSMC fogja gyártani.

Június közepén lehetett először hallani arról, hogy milyen lesz a Qualcomm új, a 2021-es androidos csúcsmobilokba szánt processzora, a Snapdragon 875. Akkor az a pletyka is szárnyra kelt, hogy a tajvani processzorgyártó, a TSMC gyártósorain már el is indult a chip sorozatgyártása. A jelek szerint azonban ez az információ mégsem volt teljesen pontos.

A BusinessKorea beszámolója szerint az új csúcslapkát nem a TSMC, hanem a Samsung processzorgyártó részlege, a Samsung Semiconductor Company (SSC) fogja majd gyártani. A döntés kimenetele nem mindegy, ugyanis hozzávetőlegesen egy 850 millió–1 milliárd dolláros üzletről van szó, vagyis nagyjából 256–301 milliárd forintnyi összeg a tét. Ez azt jelenti, hogy az összes Snapdragon 875-ös a Samsung gyártósorairól jöhet majd le.

Az SSC a világ legnagyobb félvezetőgyártója volt az elmúlt 20 évben, ezzel az üzlettel pedig tovább erősíti ezt a pozícióját.

A Qualcomm a tervek szerint decemberben mutathatja majd be a Snapdragon 875-öst, az első mobilok pedig 2021 elején érkezhetnek meg vele.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások