Kitalálta a Huawei, hogyan lehet mindig feltöltve a telefon

Kitalálta a Huawei, hogyan lehet mindig feltöltve a telefon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy évvel ezelőtt nyújtotta be szabadalmát a Huawei, amelyben azt taglalja, hogyan lehet teljesen vezeték nélkül, távolról és automatikusan feltölteni egy eszközt, például egy telefont.

A Huawei szabadalmában egy lézertechnológiáról van szó, amelynek egyelőre még nincsen neve, viszont igazi innovációt jelent a töltéstechnikában. A telefonok kijelzőméretének növekedésével egyre inkább előtérbe kerül a minél hosszabb hálózatfüggetlen működési idő, illetve az, hogy ha már mindenképpen tölteni kell az akkumulátort, akkor legalább legyen kényelmes és biztonságos ez a folyamat.

A Huawei éppen arra fókuszált szabadalmában, hogy ha nyilvános helyen történik a töltés láthatatlan sugarakkal, az ne jelentsen kockázatot az ott tartózkodók számára. A szabadalmaztatott megoldás – írja a Pocketnow – egy biztonsági mechanizmust tartalmaz, amelyik érzékeli az emberi vagy akár állati szemeket a töltés útjában, és ekkor felfüggeszti a töltési folyamatot.

©

Egyébiránt a technológia lehetővé teszi, hogy kompatibilis eszközökkel rendelkező felhasználók egyetlen vezeték nélküli modullal töltsék készülékeiket, elég, ha ugyanabban a szobában vannak. Ráadásul az eszközök automatikusan töltődnek, azaz nem is kell figyelni az akkumulátor töltöttségét.

A technológia kicsi adó- és vételi kapacitása ideális közepes és nagy távolságú vezeték nélküli áramátvitelhez számos mobil eszköz számára, a telefonoktól a laptopokon és tableteken át egészen a drónokig. A lézeres töltési technológia otthoni, kereskedelmi vagy irodai környezetben is alkalmazható, a legjobb, ha a töltőmodul az egész helyiségre rálát. Persze egyelőre csak egy szabadalomról van szó, és a hivatalos bevezetésről nincsen információ.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások