A Xiaomi megtrollkodta az Apple-t: ők semmit nem hagynak ki a dobozból

A Xiaomi megtrollkodta az Apple-t: ők semmit nem hagynak ki a dobozból

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A töltő és fülhallgató nélkül érkező iPhone 12-szériát a Xiaomi sem tudta szó nélkül hagyni. A Twitter-oldalukon kreatívan üzentek az amerikai gyártónak.

A Xiaomitól sosem volt idegen más gyártók ugratása. Így tettek most is, a vicc alapját pedig az Apple egy döntése adta, amely szerint sem hálózati adaptert, sem EarPods fülhallgatót nem csomagolnak többé a forgalomban lévő készülékekhez. Ezen élcelődött kicsit a kínai cég a spanyol Twitter-oldalán.

"Jó reggelt, Mi-fanok, éjszaka azt álmodtuk, hogy az okostelefonjaink töltő nélkül kerülnek a dobozokba. Ez szerencsére csak egy rémálom volt”

– írták a bejegyzésben.

Az Apple két okra hivatkozik a töltő kihagyása miatt, amelynek első része egyszerű kényelmi megfontolás: sok olyan iPhone-használó van a világban, akinél valószínűleg több adapter és fülhallgató összegyűlt már az évek során. Ha pedig az egész család Apple-hívő, ez még igazabb.

Az Apple szerint ráadásul a felesleges adapterek és fülhallgatók kihagyásával csökkenthető a világot egyre inkább beborító e-szemét. Egy telefon esetében mindennek természetesen nem sok értelme lenne. Ezért is terjesztette ki a cég a változást nemcsak az új, 12-es szériára, hanem a régebbi, még kapható eszközökre is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások