Messenger, WhatsApp, iMessage: 15 csevegőt használhat egy appból PC-n és Androidon is

Messenger, WhatsApp, iMessage: 15 csevegőt használhat egy appból PC-n és Androidon is

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Beeper nevű szoftver 15 csevegőappot fog össze, így a felhasználóknak elég ezt az egyet letölteniük.

Hogy ki milyen alkalmazást használ csevegésre, az egyéni preferencia kérdése, könnyen lehet azonban, hogy nem csak egy alkalmazásnak kell ott lennie a készüléken. Előfordulhat, hogy néhány ismerősünk mást használ (Facebook Messenger helyett mondjuk WhatsAppot), a munkatársakkal külön platformon folyik a csevegés (Slack, Skype), és van, amikor jó, ha fokozott biztonságban vannak az érzékeny tartalmú üzeneteink (Telegram, Signal).

Tehát van, hogy jó néhány alkalmazásnak ott kell lenni a telefonon, hogy mindenkit elérjünk. Ez meglehetősen kényelmetlen, ezért a Pebble okosórákat gyártó cég egykori társalapítója és vezetője, Eric Migicovsky egy újdonsággal rukkolt elő: a mindent egy helyen összefogó Beeperrel.

A Beeper egy univerzális csevegőapp, ami összesen 15 másik chat alkalmazást igyekszik egyetlen platformon összefogni. A kényelemért azonban fizetni is kell: havonta 10 dollárt, vagyis nagyjából 3000 forintot.

A Beeperrel jelenleg ezeket az alkalmazásokat lehet használni:

A fenti listából talán az iMessage a legizgalmasabb. Az alkalmazást csak az Apple eszközein lehet használni, ami gyakran megakadályozza a felhasználókat abban, hogy androidos készülékre váltsanak. A Beeper azonban lehetővé teszi, hogy az iMessage-ben fogadott üzeneteket androidos mobilon is lássuk. Sőt, windows-os és linuxos számítógépen is, bár azt Migicovsky is elismeri, hogy ennek érdekében kellett némi trükközés.

Ha a felhasználónak van egy működő Mac-je, akkor arra kell telepíteni a Beeper Mac appot, hogy hídként működjön az iMessage és a Beeper között. Ha viszont nincs ilyen, akkor

Migicovskyék minden felhasználónak küldenek egy iPhone-t egy előre telepített Beeper appal.

Hogy a 3000 forintos havidíjban a telefon ára benne van-e, nem tudni, de nagyon jó eséllyel nincsen.

A Beeper egyelőre nem mindenki számára elérhető. A regisztráció helyett arra kéri a cég a leendő felhasználókat, töltsenek ki egy űrlapot, hogy később kapjanak majd meghívót.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.