szerző:
Domány András

Olvassák-e a Magyar Közlönyt azok, akik a kormánypropagandából tájékozódnak?

„A ’rendezett, biztonságos, szabályos és felelős migráció megkönnyítésének célja’ tekintetében fordítson figyelmet arra, hogy a legális migrációs csatornák kibővítésére vonatkozó vállalások mellett utalás történjen a nemzeti szabályozási keretekre, továbbá a menekültekre és migránsokra, valamint a legális és illegális migránsokra vonatkozó eltérő jogi keretek megjelenítésére”

– olvasom egy augusztus 28-i kormányhatározat mellékletében, amely irányelveket határoz meg az ENSZ Közgyűlésének 72. ülésszakán részt vevő magyar küldöttség számára a fenntartható fejlődési keretrendszerrel (Agenda 2030) kapcsolatban. Tehát létezik rendezett, biztonságos, szabályos és felelős migráció? Igaz, a határozat szövege ezeket a szavakat idézőjelbe teszi, mert a hivatkozott dokumentumból származnak, de mégis használja őket. Szóval a menekültek nem azonosak a migránsokkal? És tényleg eltérő jogi keretek vonatkoznak a legális és illegális migránsokra? Hiszen az előbbieknek szinte a létét is tagadja a kormány sok milliárdba kerülő, gyűlölködő propagandakampánya, egy tekintélyes kormánypárti képviselő, Manninger Jenő pedig még a kormány hatóságai által oltalomban részesített, tehát legálisan itt tartózkodó emberek nyaraltatása ellen is uszított!

Ezek szerint az ENSZ-ben célszerű a civilizáltabb arcunkat mutatni, hiszen ott ül az összes ázsiai és afrikai, karibi és óceániai állam képviselője is, akiknek nemrég még azért udvaroltunk, bár eredménytelenül, hogy szavazzanak be minket a Biztonsági Tanács nem állandó tagjai közé, és akiknek bizonyára érzékeny a fülük a rasszista hangokra.

Ám a kormányhatározat azt is hozzáteszi, hogy a magyar küldöttség „képviselje a tagállamok határvédelemmel és területükön való tartózkodás szabályainak meghatározásával kapcsolatosan meglevő nemzeti szabályozási hatáskörét, és utaljon a migráció jelentette közvetlen és sokoldalú kihívásokra”, de hol van ez a hazai fogyasztóknak szánt szövegek durvaságától?

Igaz, akik Manningeren felbuzdulva a befogadott külföldiek és az őket a házukba beengedő magyarok agyonlövésére szólítottak fel a kommentekben, azok nem olvassák a Magyar Közlönyben az ENSZ-képviselőinknek szóló utasítást.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Fél éve ígérgeti a Facebook, hogy bekapcsol egy funkciót, amellyel ki tudja, mióta “játszadozik” Zuckerberg

Fél éve ígérgeti a Facebook, hogy bekapcsol egy funkciót, amellyel ki tudja, mióta “játszadozik” Zuckerberg

Gönczi Gábor megnősült

Gönczi Gábor megnősült

Exit poll: elvesztette az abszolút többséget Merkel bajor szövetségese

Exit poll: elvesztette az abszolút többséget Merkel bajor szövetségese

Most nagyon megugrik Budapesten az intelligens emberek száma

Most nagyon megugrik Budapesten az intelligens emberek száma

Eddig tévedésben éltünk, megtalálták a túlsúly valódi okát

Eddig tévedésben éltünk, megtalálták a túlsúly valódi okát

Meggypiros, kereklámpás, patika állapotú: 2,2 millió forint ez a régi Lada

Meggypiros, kereklámpás, patika állapotú: 2,2 millió forint ez a régi Lada