Rosszak voltak a játékok, felakasztotta magát a cégvezér

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Öngyilkosságot követett el az egyik kínai vállalat elnöke, miután a hatóságok kiviteli tilalommal sújtották a cég termékeit, ugyanis a játékokat minőségi problémák miatt tömegesen hívták vissza az Egyesült Államokban.

Csang Su-hung a gyár raktárában akasztotta fel magát a hét végén, napokkal azután, hogy a kínai hatóságok bejelentették: kiviteli tilalmat rendelnek el a Kuangtung tartományban található Lee Der vállalat és egy másik játékgyártó, a faipari termékekkel foglalkozó Hansheng cég üzemeiben készült játékokra.

A Lee Der majd egymillió darab játékát a Mattel a hónap elején hívta vissza, miután a játékok festésében túl nagy mennyiségben találtak ólmot. A hat éven aluli gyerekeknek szánt játékokat Fischer-Prize márkanév alatt árusították, és olyan népszerű figurák szerepeltek köztük, mint a Nagy Madár és Elmo a Szezám utcából, valamint Dora és Diego figurái.

A kínai sajtóban hétfőn megjelent cikkek szerint a játékok dekorálására használt mérgező festéket Csang legjobb barátjától vásárolták. Az eset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Júniusban az RC2 játékgyártó vállalat Thomas a mozdony című rajzfilmsorozat figuráiból mintegy másfél millió darabot voltak kénytelenek visszahívni, mert a fából készült vonatok festése ólmot tartalmazott.

Az Egyesült Államok korábban már többször küldött vissza nem biztonságos vagy mérgező kínai exporttermékeket, így halféléket, nem megfelelő színezőanyagokat tartalmazó üdítőitalokat, illetve ólomtartalmú festékkel készült játékokat.