Nagyot fordult a világ az USA-ban

Nagyot fordult a világ az USA-ban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Jelentősen nőtt a homoszexualitás elfogadottsága egy friss kutatás szerint.

Amíg 1977-ben csak az amerikai lakosság 56 százaléka mondta azt, hogy egyenlő jogok illetik a munkavállalás terén melegeket, mint a heteroszexuálisokat, addig idén ez már felment 93 százalékra – idézi a Gallup kutatását a Marketwatch.

Persze a helyi LGBTQ-közösség számára ez sem elég magas szám, de magyarázat lehet rá, hogy egyes konzervatívabb vallási csoportoknál esélyük sincs az áttörésre.

Azt is megnézték, hogy egyes pozíciókban mekkora az elfogadottság: eladónak ma 95 százalék felvenné őket, doktornak 91 százalék, hadseregbe 83 százalék, míg általános iskolai tanárnak 81 százalék. Ugyanezek a számok 1977-ben 68, 44, 51 és 27 százalék voltak.

Érdekesség, hogy bár megduplázódott a szám, még mindig csak 72 százalék gondolja úgy, hogy a homoszexuálisok jó papok lennének.

A kutatásból az is kiderült, hogy legális párkapcsolatot ma már 83 százalék tartja elfogadhatónak, ami négy évtizede mindössze 43 százalék volt. Ide kapcsolódóan 14 százalékról 75 százalékra nőtt azok aránya, kik szerint a melegek is fogadhassanak örökbe.

Interjúnkat a budapesti Pride két szóvivőjével ide kattintva olvashatják.

Hozzászólások