Guy Verhofstadt: Halljátok Orbán hallgatását?

Guy Verhofstadt: Halljátok Orbán hallgatását?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Puccskísérletnek nevezte az ALDE vezetője azt, ahogy Donald Trump hívei megostromolták az amerikai Capitoliumot.

Halljátok a Donald Trumpot támogató európai politikusok hallgatását? – tette fel a kérdést Guy Verhofstadt, az európai liberális pártcsalád (ALDE) vezetője Facebook-oldalán, miután előző napon Trump hívei megostromolták a washingtoni Capitolium épületét.

After the awful attempted coup by Trump supporters on Capitol Hill - ‘we love you’ - can you hear the silence of the...

Posted by Guy Verhofstadt on Thursday, January 7, 2021

Verhofstadt név szerint is említ pár politikust, akinek eddig nem volt mondanivalója a liberális politikus által puccskísérletnek nevezett ostromról – köztük Orbán Viktor magyar miniszterelnököt. Majd hozzáteszi:

Számunkra is ezt tartogatjátok?

Magyarország az amerikai szenátus ülésén is szóba került, órákkal azután, hogy a Trump-párti tüntetők betörtek a Capitolium épületébe. Egy szenátor a demokrácia visszaszorulása mellett hozta fel példaként az országot.

A nap, amelyet Amerika sosem feledhet

Az elektori szavazatok számlálásának napjára, a szerinte elcsalt elnökválasztás ellen hívta harcba a híveit Donald Trump, és ők hallgattak rá. Az eredmény megdöbbentő látvány volt, ahogy a kongresszusi rendőrség sorait félresöpörve a Trump melletti tüntetők betörtek a Capitolium épületébe, ahonnan ki kellett menekíteni a képviselőket és a szenátorokat.

Hozzászólások