Szexbotrányba keveredett Zimbabwe alelnöke

Szexbotrányba keveredett Zimbabwe alelnöke

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kembo Mohadi később le is mondott.

Lemondott hétfőn Kembo Mohadi zimbabwei alelnök egy botrány miatt, miután napvilágra kerültek olyan hangfelvételek, amelyeken állítólag erotikus beszélgetéseket folytat két házas nővel.

Az Emmerson Mnangagwa elnök által Robert Mugabe korábbi államfő 2017-es elmozdítását követően kinevezett Mohadi közölte, hogy azonnali hatállyal lemond az alelnöki tisztségről. Mohadi ennek ellenére azt állította, hogy egy "politikai szabotázs" áldozata, és nem tart fenn kapcsolatot házas nőkkel. "A dezinformáció, a hang klónozása, a szponzorált félelem és a politikai szabotázs áldozata vagyok" - mondta Mohadi, aki meg nem nevezett "ellenségeket" tett felelőssé a történtekért.

A botrány két hete tört ki, miután a ZimLive nevű független hírportál szexuális jellegű hangfelvételeket tett közzé, az egyiken egy biztonsági ügynöknővel, aki Mohadi irodájában dolgozik.

Bár ártatlanságát hangoztatta, Mohadi elismerte, hogy időre van szüksége ahhoz, hogy meg tudjon birkózni a személyes problémákkal, és hozzátette: döntésének oka, hogy megvédje az elnök, illetve az alelnök hivatalának tekintélyét.

Mohadi 2019-ben egy csaknem 40 éves házasságnak vetett véget.

Hozzászólások