A Suzuki és a Honda átengedi az oxigénkészletét a koronavírusos betegeknek Indiában

A Suzuki és a Honda átengedi az oxigénkészletét a koronavírusos betegeknek Indiában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy nap alatt közel 380 ezren fertőződtek meg az ázsiai országban.

India az utóbbi hetekben mély járványügyi válságba süllyedt.

Csütörtökön ismét világrekordot döntött az egy nap alatt regisztrált új koronavírus-fertőzöttek száma Indiában. A dél-ázsiai országban az elmúlt 24 órában 379 257 új esetet, illetve 3645 halálos áldozatot jegyeztek fel az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint. A halottak napi száma szerdán átlépte a 200 ezret, ez is szomorú rekordnak számít.

A holttestek elhamvasztásán dolgozók és a sírásók arról számoltak be, hogy éjt nappallá téve kell dolgozniuk, de sok áldozat maradványait parkokban, illetve parkolókban felállított létesítményekben tudják csak elhamvasztani. Az országban több helyen beteltek a kórházi ágyak, s nagy a hiány orvosi oxigénből is. Így a kormány egyre inkább nemzetközi támogatásra szorul, és számos ország már fel is ajánlotta a segítségét.

Tömegek próbálnak kétségbeesetten kórházi ágyat és oxigént szerezni beteg hozzátartozóiknak különböző módokon, például a közösségi médián és személyes kapcsolatokon keresztül.

Csütörtökön a Honda és a Suzuki japán autógyártó vállalat is bejelentette, hogy leállítják több indiai üzemüket, és a gyártási folyamatban - főleg a hegesztésnél - használt oxigénkészleteiket átengedik egészségügyi célokra.

Az oxigént életek mentésére kell fordítani"

 - mondta a Suzuki egyik illetékese.

A cég három gyáregységét állítja le ideiglenesen, és a termeléskiesés ellensúlyozására előre hozzák a szokásos nyári karbantartási üzemszünetet. A Honda négy indiai gyárában függeszti fel átmenetileg a termelést.

Múlt héten naponta legkevesebb 300 ezer volt az újonnan azonosított fertőzések száma. Az egészségügyi rendszer a második járványhullámban túlterheltté vált. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint az előző héten világszerte regisztrált esetszám 38 százalékát Indiából jelentették.

Hozzászólások