szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A dunai árvíz levonulása és a 11-es út megnyitása után a Pilisi Parkerdő Zrt. ismét lezárta a közforgalom elől a Pilismarótra vezető erdészeti utat – közölte a társaság csütörtökön a honlapján.

Miután Pilismarót és Dömös ismét megközelíthető a 11-es úton, megszüntették annak az erdészeti útnak az ideiglenes megnyitását, amelyen keresztül tizenhárom napon át zajlott a települések alapvető ellátása. 

A csaknem kéthetes időszakban az erdőgazdaság munkatársai a rendőrök segítségével irányították a napi öt-hatszáz jármű áthaladását a mintegy tíz kilométeres útszakaszon. Az úgynevezett Hoffman-kunyhói úton zajlott az árvízi védekezés forgalma, ami nem egy esetben nehéz gépjárművekből álló konvojok áthaladását jelentette. Szintén ezen az úton érkezett az élelmiszer, a posta és az egyéb alapvető cikkek a két településre, amelynek a lakosai is az erdei utat használhatták. 

A Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai a megnyitás előtt több napon át dolgoztak az út járhatóvá tételén, levágták a belógó ágakat, 56 tonna zúzalék felhasználásával pedig kijavították a nagyobb kátyúkat.  

Az elmúlt két hét erős forgalma, különösen a nehéz gépjárművek közlekedése miatt a javítás ismét szükséges lesz, ezért az erdőgazdaság arra kéri a kerékpáros turistákat, hogy az útépítésre számítva fokozott figyelemmel, az óránkénti 30 kilométeres sebességkorlátozást betartva haladjanak ezen az útvonalon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fischer Iván: "A zene boldogító hatása baj esetén megsokszorozódik"

Fischer Iván: "A zene boldogító hatása baj esetén megsokszorozódik"

Kigyulladt egy ház Tiszaszőlősön, egy ember meghalt

Kigyulladt egy ház Tiszaszőlősön, egy ember meghalt

Michelle Obama szettjével nehéz volt versenyezni az elnöki beiktatáson

Michelle Obama szettjével nehéz volt versenyezni az elnöki beiktatáson