Rogán Antalnak a Belváros egy puzzle

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Véget ért az V. kerület déli városrészének megújítása. A csaknem 320 millió forintos fejlesztésben olyan kis utcák újultak meg, amelyek a korábbi fejlesztésekből kimaradtak. A beruházásból 233 millió forintot az Európai Unió állt. A Só utca, Szarka utca, Fejér György utca, illetve a Bástya utca és a Veres Pálné utca egy-egy szakaszát hozták rendbe.

Rogán Antal polgármester a pénteki átadó ünnepségen azt mondta: úgy tekint a Belvárosra, mint egy puzzle-re, amelynek egy újabb darabkája került a helyére. A beruházások célja, hogy a gyalogosok minél többet visszakapjanak a területből és a városrész visszanyerje eredeti tereit.

Az észak-déli tengely mentén három csomópont alakult ki: a déli Belváros, a Bazilika és a Parlament környéke. Fontos darabok a helyére kerültek már, év végére elkészül a Kossuth tér környéki utcák és az északi utcák rendezése is – tette hozzá.

Rogán Antal kitért arra is, hogy év végére a Ferenciek tere alapvető külső, felszíni munkálatai is befejeződnek.

A Belváros művészeti negyedének elnevezett területen szabadtéri kiállítás is nyílt, amelyen vakok és gyengénlátók alkotásaiból láthatók válogatások.