szerző:
hvg.hu

Szépen szaporodnak a szabálytalannak tűnő helyen elhelyezett választási plakátok, íme egy újabb gyanús példa Budapest belvárosából.

Bár száz százalékosan nem mernénk állást foglalni, de az elsőbbségadás kötelező tábla oszlopán elhelyezett plakátról a következőt sikerült kilogikázni. Plakátok, reklámtáblák, reklámhordozók és egyéb reklám célú berendezések közutak melletti elhelyezésének részletes szabályairól a 224/2011 (X. 21.) Korm. rendelet 3. § (2) bekezdés b) pontja rendelkezik többek közt, miszerint a közút területén, a közút felett, az út műtárgyán, az út tartozékán tilos plakátot elhelyezni. 

A közlekedési tábla oszlopa pedig a közút tartozékának minősül a GKM 5/2004. (I. 28.) rendelet 3.2.4. pontja szerint, amely a közúti jelzőtáblák, vezetőoszlopok, vezetőkorlátok és egyéb úttartozékok tisztításának felelősségéről rendelkezik. Ennek alapján úgy tűnik totál szabálytalan plakátot rakni a bármilyen közlekedési tábla hátuljára.

Bp., I. kerület. Hattyú utca.
©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!