szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Két év börtönt kapott egy Vas megyében egy motorost halálra gázoló és cserbenhagyó szlovák kamionos. Nem csak hogy kockázatos előzése miatt halt meg a motoros, akit az árokban hagyott, de valójában azon az útszakaszon nem is szabadott volna a kamionnal közlekednie.

Két év börtönbüntetésre ítélte jogerősen a Sárvári Járásbíróság azt a szlovák kamionost, aki május 19-én a Vas megyei Nyőgér és Bejcgyertyános között az általa vezetett járműszerelvénnyel halálra gázolt egy motorost, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott - közölte a Vas Megyei Törvényszék. A bíróság a vádlottat három évre eltiltotta a közúti járművezetéstől és két évre a közügyek gyakorlásától is. 

A jogerős ítélet szerint a sofőr a járműszerelvénnyel úgy kezdte meg egy segédmotoros kerékpár előzését, hogy nem volt elég hosszú a manőver befejezéséhez szükséges útszakasz. Ezért amikor szemből egy személygépkocsi érkezett, visszatért a menetirány szerinti jobb oldali sávba, ahol nem tartott megfelelő oldaltávolságot, így a járműszerelvény félpótkocsija érintőlegesen ütközött a segédmotoros kerékpárral. 

A bíróság ítélete szerint a vádlott észlelte az ütközést, de nem győződött meg arról, hogy a motoros segítségre szorul-e, hanem továbbhajtott. A sértett a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A bíróság megállapította azt is: a vádlott a járműszerelvénnyel az adott útszakaszon nem közlekedhetett volna.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!