szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elindult a tanév, remélhetőleg minden érintett időben odaért az iskolába, anyukák, apukák a munkahelyükre. Budapesten az első nap reggelét, úgy tűnik, megúsztuk káosz nélkül. Pedig esélyes volt.

A Budapesti Közlekedési Központ rendületlenül dolgoztat a fővárosi helyszíneken, amelyek közül talán az új Budaörsi úti közműcsomópont építése, a budai fonódó villamoshálózat kialakítása, a Széll Kálmán tér, a Kerepesi úti közúti híd, valamint a Sibrik Miklós úti felüljáró újjáépítése, vagy a budai alsó rakpart félpályás korlátozása és a Szépvölgyi út lezárása okozza a legkomolyabb fejfájást a közlekedőknek.

A keddi reggel folyamán élőben próbáltuk követni az eseményeket, és kijelenthető, hogy megúszta a város az első napi nehézségeket.

A legkomolyabb problémák a nemrég átadott, közel három évig épített, és az államtitkár által német színvonalú vasútnak címkézett Esztergom–Budapest vonalon voltak: szeptember elsején hét óra előtt egyvagonos szerelvényeket indítottak, így Pilisvörösvár után már nemhogy ülőhely nem volt, állóhely sem. Solymáron például rengeteg diák és felnőtt maradt a peronon.

A másik súlyosabb helyzet az M0-son alakult ki, ahol három kamion karambolozott Vecsésnél és az egyik pályaoldalt le kellett zárni.

A Belvárosi szakaszok: Kiskörút – Boráros tér – Erzsébet híd – Döbrentei tér – Budai alsó-rakpart – Alagút – Széll Kálmán tér környéke a várakozásokhoz képest – mondhatni –  kiválóan teljesített.

Kálvin tér
©
Döbrentei tér
©
Kiskörút
©
Alagút
©
Petőfi híd, pesti oldal
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megkapták céges autóikat a Real Madrid játékosai, Benzema volt a legszerényebb

Megkapták céges autóikat a Real Madrid játékosai, Benzema volt a legszerényebb

Újabb páratlan leletet, érintetlen ceremoniális kocsit találtak Pompejiben

Újabb páratlan leletet, érintetlen ceremoniális kocsit találtak Pompejiben

Mennyi 8-ból 6? Alvás közben álmodókkal kommunikáltak kutatók

Mennyi 8-ból 6? Alvás közben álmodókkal kommunikáltak kutatók