Olyan Teslát álmodtak, amitől azonnal elakad a szava

Olyan Teslát álmodtak, amitől azonnal elakad a szava

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ismert dizájner, Khyzyl Saleem megálmodta, milyen lenne, ha a Tesla szuperautót építene.

Khyzyl Saleem, az Electronic Arts dizájnere saját bevallása szerint Elon Musk hatalmas rajongója, lenyűgözi ugyanis az a technológiai fejlettség, amivel a cég gyártja az autókat. Ezek a szavak Elon Musk számára is igazi elismerést jelenthetnek, az ismert virtuáldizájner ugyanis nem feltétlenül rajong az elektromos autókért. Hogy ez lehet-e az oka annak, hogy eddig nem nagyon nyúlt ilyen járműhöz, azt persze nem lehet tudni, ám tény, hogy a Teslával most biztosan kivételt tett.

Mivel a cég portfóliójából hiányoznak az igazi szuperautók – más kérdés persze, hogy a paraméterei megvannak hozzá, a gyorsulási versenyeken ugyanis rendre elveri őket –, ezért úgy döntött, készít egy koncepciót.

©

Saleem szerint az autó olyasmi lehetne, mint a Porsche 918, de nem feltétlenül pusztán elektromos, sokkal inkább hibrid hajtással. Kérdés persze, hogy így mennyire maradna Tesla a Tesla, de az biztos, hogy a tervezőasztal sok mindent elbír. Ezt is, és mivel egyébként is csak a szemnek készült, így ne is foglalkozzunk azzal, mi van a motortérben. Inkább élvezzük, hogy mennyire jól néz ki. Valahogy úgy, ahogy tettük azt nemrég a szintén általa megálmodott Bentley Continental GT-vel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.