Leleplezték, itt az új Volkswagen Passat

Leleplezték, itt az új Volkswagen Passat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Felfrissített külcsínnel és modernizált technikával támad a német gyártó bestseller modellje.

A Volkswagen 1973-ban dobta piacra az első Passatot, mely egészen 1980-ig volt gyártásban. A jelenleg az utakon futó aktuális generáció 2014-ben látta meg a napvilágot, és most megérkezett belőle a ráncfelvarrt verzió. Íme:

©

Külcsín tekintetében az új lökhárítók, a módosított hűtőrács, az immár alapáron LED-es lámpák, illetve az új menetfény és az átvariált ködlámpa jelenti a legfontosabb változást. Ezenkívül a típus hátsó Passat felirata is modernebb megjelenésű lett.

©

A legjobban felszerelt Passatok mostantól 44 darab apró LED-del ellátott mátrix fényszórót vonultatnak fel, az új féklámpa fényét pedig a gyártó szerint a korábbiaknál jobban lehet látni. A műszerfal közepén lévő érintőkijelző kiviteltől függően 6,5, 8, illetve 9,2 colos lehet, és természetesen a kormány mögül sem hiányozhat a nagy felbontású digitális műszeregység. Utóbbi viszont további is feláras extra.

©

Az új Passat az első Volkswagen, mely MIB 3 (Modularer Infotainment Baukasten 3) fedélzeti rendszerrel van felvértezve, valamint fixen telepített SIM-kártyával és folyamatos online kapcsolattal rendelkezik. Az új infotainment rendszer a hamarosan érkező teljesen új 8-as Golfban is elérhető lesz.

©

A forgalmazás kezdetekor három benzines és négy dízelmotor érhető el a kínálatban, az összes erőforrás részecskeszűrős, és megfelel a szigorú Euro 6d-TEMP szabványnak. A benzinmotorok 150, 190, illetve 272 lóerős változatokban készülnek, dízel fronton pedig egy 120, egy 150, egy 190, illetve egy 240 lóerős egységgel rendelhető a modell.

©

A 218 lóerős összteljesítményű plugin hibrid Passat GTE elektromos WLTP-hatótávja 50-ről 55 kilométerre növekedett. És hazánkban továbbra is megkaphatja a számos kedvezménnyel járó zöld rendszámot.

©

A nagyközönség által élőben először a márciusi Genfi Autószalonon megtekinthető új Passat német alapára várhatóan 32 000 euró (10,2 millió forint) magasságában fog alakulni, a kombi pedig 1 000 euróval lesz drágább a szedánnál. A májustól rendelhető újdonság első példányait várhatóan augusztus végén, szeptember elején lehet majd átvenni.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.