Mulder ügynök új aktája: csonttá égett Teslát találtak egy befagyott tó jegén

Mulder ügynök új aktája: csonttá égett Teslát találtak egy befagyott tó jegén

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Tesla Modell X torzója egy vermonti tó jegén áll talányos mementóként.

Az Egyesült Államokban a Champlain-tónál távcsövön keresztül vette észre egy férfi pár napja, hogy egy jármű heves lángokkal és kisebb robbanásokkal kísérve ég a befagyott tó közepén. A tűzoltók, az értesítést követően, nagyjából 30 perc alatt kiértek és elmondták neki, hogy egy Tesla volt a jármű, ami addigra teljesen kiégett, valamint azt is, hogy nem találtak senkit a kocsiban, vagy annak környékén.

Másnap reggel a szemtanú kiment a tó jegére, hogy megnézze a roncsot, akkor készítette ezt a képet. Jelenleg még nem világos, hogy a jármű miért hajtott a befagyott tóra, és miért gyulladt ki. Helyi hírek pedig nem jelentek meg a furcsa esetről.

©
©

Az Electrek oldal megkereste a Teslát, nem csak ezzel az esettel kapcsolatban, hanem a közelmúltban történt több tűzesettel kapcsolatban is, amelyekre még nem kaptak választ. Hozzáteszi a lap, hogy nincsenek adatok arra vonatkozóan, hogy a Tesla járművei nagyobb arányban gyulladnának ki, mint bármilyen hagyományos üzemanyagú járművek.

Ők egyébként egyfelől az valószínűsítik, hogy Modell X balesetezhetett egy másik járművel a tavon, de ez önmagában nem feltétlen indokolja a tüzet. Egy gyújtogatás sokkal valószínűbb, ha esetleg lopott járműről van szó, vagy biztosítási csalás lehet a háttérben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.